Verhoog uw vindbaarheid en positie op GOOGLE

 

Google is vandaag uitgegroeid tot de belangrijkste zoekmachine op het net. Als bedrijf bestaat de kunst er in zoveel mogelijk mensen naar de website te lokken. Daarom geven we u 10 tips om uw vindbaarheid en positie in Google te verhogen. Eens u daarin slaagt, gaat uw websitebal aan het rollen. Want om aan haar klanten het beste aan te bieden, plaatst Google op haar beurt de meest populaire sites bovenaan.

Tip 1: Huur uw domeinnaam voor langer dan ייn jaar
Google geeft voorkeur aan domeinen met een nog lopende periode van meer dan ייn jaar. Reden daarvoor is dat domeinen van minder dan ייn jaar vaak kampen met spammers en opportunisten. Ze worden meestal al te snel verlaten.

Tip 2: Bouw uw links op een rustige, kwalitatieve manier uit
Inkomende links moeten van goed bekende sites komen. Daarnaast onderzoekt Google hun historische totstandkoming. Rustig afspraken maken in verband met links is dus van groot belang. Als je overhaast te werk gaat en links koopt, wordt dit als verdacht beschouwd.

Tip 3: Zorg ervoor dat mensen doorklikken
Als mensen doorklikken, toont dit aan dat de site interessant is. Google waardeert deze ‘Click Through Rate’ met een hogere plaatsing.

Tip 4: Zorg ervoor dat bezoekers terugkeren naar uw site
Ook als bezoekers terugkeren levert dat een hogere positie op.

Tip 5: Actualiseer uw site regelmatig
Google heeft een voorkeur voor kwalitatieve, maar ook actuele sites. Daarom is het belangrijk uw webstek regelmatig bij te werken. Dat actualiseren is echter meer dan opnieuw uploaden. Google bekijkt namelijk ook hoe de pagina’s geupload worden en of ze dus wel degelijk bijgewerkt zijn.

 Tip 6: Streef naar een plaatsje bij de ‘Favorieten’
Als een bezoeker uw site bij zijn ‘Favorieten’ plaatst, helpt ook dat u een bank vooruit bij Google.

Tip 7: Verander niet van onderwerp
Het onderwerp van uw site veranderen kan u een degradatie kosten. Als de onderwerpen op de site veranderen, lijkt het alsof de gegevens in de zoekmachine niet meer betrouwbaar zijn. En daar houdt Google niet van.

Tip 8: Probeer Google niet te slim af te zijn
Wees eerlijk in de opbouw van uw site en over de meta tags ? een soort verborgen code op basis waarvan de zoekmachines uw site indexeren- ten opzichte van de inhoud, de opbouw van die inhoud en de manier waarop u bezoekers trekt. Hoe eerlijker u dat doet en hoe rustiger dat in tijd is opgebouwd, des te hoger het allemaal gewaardeerd zal worden. Als Google u betrapt op een foutje, dan kan dat u zuur opbreken.

Tip 9: Uw site moet zelfstandig kunnen zwemmen
Nieuwe sites krijgen eerst een vrij hoge plaatsing, daarna een heel lage. Als ze er dan zelfstandig in slagen om bezoekers te trekken en dus te zwemmen in de grote oceaan der sites, dan helpt Google hen weer op het droge. Zo geeft Google spammers geen kans.

Tip 10: Neem een site over die een klein jaar bestaat
Veel kans dat de huidige eigenaar met de handen in het haar zit over zijn slechte plaatsing. Daardoor ligt de prijs een stuk lager. Na de overname zorgt u ervoor dat de onderwerpen gelijk blijven, dat het verkeer gelijkmatig verloopt en dat er regelmatig updates zijn? Door de hogere notering die hieruit volgt, is de site op slag veel meer waard.